Tama

Tama logoTama är en av de största tillverkarna av trumset och kringutrustning. Deras trumset har erkänd hög kvalitet och som trumtillverkare går Tama i bräschen för nya praktiska lösningar.

Trumset

En av de mest populära modellerna är Tama Superstar-serien med de så kallade Hyper Drive-seten. Den karaktäriseras den stora bastrumman och är designad för att ge ett snabbt ljud med mycket attack.

Det nya flaggskeppet i sortimentet är Star Drum Maple. Material i lönn, ”Solid Core Ply”-stomme och många övriga finesser i konstruktionen. En till två golvpukor ingår och många ytbehandlingar att välja mellan.

Tama trumset

Tillverkaren har också haft framgångar med tillbehör som Speed Cobra - en framtagen pedal som låter dig spela med extrem hastighet. Kolla in videoklippet med trummisen Hannes Grossmann som berättar om Tama Speed Cobra.Trummisar som spelar på Tama

Några kända trummisar som spelar på Tama är Peder Carlsson i Backyard Babies, Magnus "Adde" Andreasson i Hardcore Superstar, Charlie Benante i Anthrax och Frank Beard i ZZ Top.

Länk till Tamas hemsida.

Andra trumtillverkare
Ludwig; Pacific; Pearl; Yamaha.