Ludwig

Ludwig logoFöretaget Ludwig grundades redan 1909 i Chicago och är idag världens mest klassiska trummärke. Den trummis som garanterat betytt mest för Ludwigs rykte är The Beatles Ringo Starr som gjorde trummärket världsberömt på 1960-talet. Ludwigs Black Oyster Pearl som Starr spelade på blev därtill det mest välkända trumsetet.

Trumset

Ett av Ludwigs mest gångbara trumset de senaste åren är det portabla Breakbeats som också brukar finnas i svenska musikbutikers sortiment. Priset ligger på runt 5 000 kronor.

För nybörjaren är Accent CS 100-serien ett annat bra alternativ. Dessa trumset finns både för jazz och vanliga musikstilar. Priset ligger på cirka 5 000 kronor.

För avancerade trummisar är set från Element-serien angelägna (se bild nedan). Serien har ett speciellt framtaget material i björk och poppel och ett utseende som verkligen gör intryck. Priset ligger runt 10 000 kronor.

Ludwig trumset

Bland de olika trumseten från tillverkaren är Legacy-serien något av det allra mest påkostade. Träkonstruktionen består av skal i tre lager med lönn ytterst och poppel mitterst. Priset ligger runt 30 000 kronor.

För barn mellan 4 och 10 år riktar sig The Pocket Kit Series, vilket är ett komplett startpaket som även inkluderar trumpinnar.

Trummisar som spelar på Ludwig

Bland kända trummisar som spelar på Ludwig kan nämnas Dave Lombardo i Slayer, Meg White i The White Stripes, Joey Kramer i Aerosmith, Sam Fogarino i Interpol, Dave Hidalgo Jr. i Social Distortion och Fab Moretti i The Strokes.

Länk till Ludwigs hemsida.

Andra trumtillverkare
Gretsch; Pacific; Pearl; Tama; Yamaha.