Verktyg för att stämma trummor

Många behöver något sorts hjälpmedel för att få trummorna att vara rätt stämda. Det finns olika verktyg som på olika sätt mäter spänningen på trumskinnet och talar om för dig när det låter korrekt.

DrumDial

DrumDialDrumDial fungerar lite grann som en stämapparat för gitarren, men i stället för att kolla strängarna och skruva på stämskruvarna placerar du DrumDial vid varje stämskruv på trumman och skruvar på en i taget. För en mer noggrann beskrivning se videoklippet nedan.

DrumDial liknar ett stoppur (se bild) och dess mätare visar ifall trumskinnet är rätt stämt och du kan utföra kontrollen snabbt och enkelt. Det finns även en digital variant, men denna har inte blivit lika populär.

Priset brukar ligga på knappt 1 000 kronor.Tune Bot Drummer Tuner

Tune Bot Drummer TunerTune Bot Drummer Tuner är ett annat populärt verktyg för att stämma trummor. Denna fungerar genom att du slår på trumman medan apparaten analyserar ljudet och sedan ger dig information om stämningen. Precis som med DrumDial fäster du Tune Bot Drummer Tuner invid varje stämskruv när du testar. För en mer noggrann beskrivning se videoklippet nedan.

Priset är ungefär som för ovanstående produkt, alltså knappt 1 000 kronor.